Jammer dat je overweegt om je lidmaatschap bij de Kunstenbond te beëindigen. Het zal je niet verbazen dat we je graag als lid behouden. Samen kunnen we blijven opkomen voor werkenden in de culturele en creatieve sector! Maak je afweging nog eens bij het lezen van onderstaande informatie.

voordelen van je lidmaatschap

Als lid van de Kunstenbond:

  • heb je toegang tot onze helpdesk
  • krijg je gratis juridische hulp bij arbeidsconflicten of voor het checken van je contract/overeenkomst (aantal uur is afhankelijk van je lidmaatschap)
  • krijg je korting op je verzekeringen
  • heb je invloed op je arbeidsvoorwaarden
  • krijg je toegang tot voorbeeldcontracten
  • krijg je toegang tot een stappenplan voor je belastingaangifte
  • krijg je toegang tot een stappenplan voor het aanvragen van subsidies.
  • krijg je voordelige hulp bij je belastingaangifte (met een volledig lidmaatschap)
  • kun je gebruikmaken van onze incassoservice (met een volledig lidmaatschap)

Krijg een deel van je contributie terug

Werk je in loondienst? Dan krijg je meestal via je werkgever (een deel van) je vakbondscontributie terug. Afhankelijk van je inkomen gaat het om maximaal 40% van je contributie.

Ben je zzp’er? Dan kun je je volledige vakbondscontributie jaarlijks aftrekken van je winst als bedrijfskosten.

Lees hier meer over het (deels) terugkrijgen van je contributie.

Klopt jouw contributie nog?

De Kunstenbond vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn voor alle inkomens. Daarom kun je kiezen voor het goedkopere basislidmaatschap (€13,- per maand). Heb je een inkomen onder het wettelijk minimum, dan kom je voor het volledige lidmaatschap in aanmerking voor een gereduceerd tarief van €17,50 per maand. Om gebruik te maken van het gereduceerde tarief hoef je alleen een kopie van je meest recente aangifte inkomstenbelasting te uploaden.

WIL je toch opzeggen?

Dan kun je je lidmaatschap beëindigen via een van onderstaande manieren, met een opzegtermijn van 2 maanden, ingaande per de eerste van de komende maand. De minimale duur van je lidmaatschap is 12 maanden.

Twijfel je nog? Je bent altijd welkom om met ons in gesprek te gaan. Dat kan telefonisch op 020 – 210 80 50 van maandag t/m donderdag 10.00 – 13.00 uur.

Word vriend van de Kunstenbond

Draag je de Kunstenbond een warm hart toe? Als vriend steun jij vanaf € 25 per jaar onze strijd voor een sterkere creatieve sector met een eerlijk inkomen voor alle werkenden.