De Kunstenbond roept leden op om 10 november naar de Dam in Amsterdam te komen, om te demonstreren voor meer investeringen in de publieke sector en een eerlijker verdeling van de welvaart. De actie is opgezet door de FNV en inmiddels heeft ook het CNV zich aangesloten.

Je merkt het vast zelf ook: de vergoedingen in de culturele sector zijn vaak ronduit slecht, om over arbeidsvoorwaarden en een onzeker pensioen nog maar te zwijgen. Het bedrijfsleven profiteert ondertussen van een groeiende economie en stijgende winsten. Voor mensen die belangrijk werk doen, of zij nu in loondienst of zelfstandig zijn, blijft er steeds minder over. Het kabinet slikte na massale protesten de afschaffing van de dividenbelasting in, om de 1,9 miljard euro vervolgens met een stalen gezicht ten goede te laten komen aan bedrijven en werkgevers.

Tijd om je stem te laten horen. Laten we daarom massaal onze ontevredenheid tonen door op 10 november met de FNV #NaarDeDam te gaan. Voor een rechtvaardige positie van werknemers en tegen de almacht van aandeelhouders en grote bedrijven. Meld je aan via dit formulier.

Programma 10 november

Op de Dam zijn Kunstenbondleden herkenbaar aanwezig. Zij verzamelen voor de Nieuwe Kerk. Download ook de flyer die speciaal voor deze actie is gemaakt.

13.00 uur: Aanvang op de Dam, podiumprogramma
14.00 -15.30 uur: Mars naar Museumplein Amsterdam
15.30 -16.00 uur: Afsluitend programma

Acties Kunstenbond

De arbeidsmarktagenda staat op de kaart. Maar dat is niet genoeg. De Kunstenbond heeft zich daarom dit jaar hard gemaakt voor de beloningen en faciliteiten voor makers in de creatieve sector. Tijdens de Elfstedentocht #Geenstadzonderkunst werd in elf plaatsen actiegevoerd voor meer creatieve broedplaatsen voor kunstenaars. En dankzij de inspanningen van de Kunstenbond/Ntb is er nu het Investeringsfonds Popmuziek, waar popmuzikanten vanaf 2019 een bijdrage kunnen aanvragen voor carrière-ontwikkeling.

Doe mee

Kom op 10 november #NaarDeDam en laat je stem horen! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter van den Bunder, via petervandenbunder@kunstenbond.nl of 06-42562532.

Meld je aan en geef je maat door, dan nemen we een Kunstenbond-T-shirt voor je mee!