Op 26 september presenteren we de laatste aflevering van V*KTV: #4 | ARTIST VS ARTIST, SOLO OF SAMEN?, over de dynamiek tussen kunstenaars.

Na de screening van deze aflevering gaan we met elkaar in gesprek over deze dynamiek. Wanneer mag je jezelf kunstenaar noemen en hoe zit het met de onderlinge concurrentie? Wat is het voordeel van het bundelen van krachten en hoe betrek je omstanders bij sociale vraagstukken? We verkennen deze vragen omtrent kunstenaarschap, concurrentie en collectieven in gesprek met de kunstenaars:

  • Selby Gildemacher (PIEK!)
  • Wiesje Peels en Trijntje Keijser (Nest)
  • Domenique Himmelsbach de Vries.

Verwacht een avond met een vleugje humor en serieuze vraagstukken. 

V*KTV is online televisie over prangende zaken in de beeldende kunst die ertoe doen maar te weinig besproken worden. Zo tonen we een eerlijk beeld van de kunstwereld van nu, waarbij de kunstenaar in zijn beroepspraktijk centraal staat. Een broodnodige serie boordevol persoonlijke verhalen, eigentijdse infographics, animatie en uiteraard kunst.

DINSDAG 26 SEPTEMBER | 18:30 – 21:30 uur | HKU-X in Utrecht 

Programma
18:30 inloop
19:00-21:00 programma

21:00-21:30 borrel

Locatie
HKU X
Ina Boudier-Bakkerlaan 50, Utrecht

Moderator: Marélise Pollard, o.a. ArtTable en voorheen Young Collectors Circle.

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars vind je hieronder.

Selby Gildemacher (PIEK!)
Sinds 1996 opereert Selby Gildemacher onder de naam PIEK! en maakt hij dynamische multidisciplinaire kunst. Het interactieve werk van PIEK! omvat een humoristische en ironische kijk op de hedendaagse samenleving.

Wiesje Peels en Trijntje Keijser (Nest)
Natuur en verbeelding staan centraal in het werk van moeder Wiesje en dochter Trijntje. Hun doorlopende project Nest bestaat uit foto’s, tekst, tekeningen en ruimtelijk werk. Ze schetsen een wereld gebaseerd op de natuur, verhalen uit hun eigen leven, inspiratiebronnen uit literatuur, film en podiumkunsten.

Domenique Himmelsbach de Vries
Himmelsbach (Domenique Himmelsbach de Vries) is sociaal kunstenaar en ideeëngenerator. Hij maakt monumenten voor ongeschreven geschiedenissen en toekomsten, doet ludieke campagnes en pleegt guerrilla-interventies. Recentelijk won hij Museum Het LAM’s Art Entrepreneur Award en omroep MAX televisieprogramma ‘De Nieuwe Vermeer’.

Marélise Pollard
Marélise Pollard is kunsthistoricus met een specialisatie in de kunstmarkt en de technische aspecten van kunst: denk bijvoorbeeld aan materiaalgebruik, conservering en materiële duurzaamheid. Ze volgde de bachelor kunstgeschiedenis en de masters ‘Conservation & Restoration of Cultural Heritage: Technical Art History’ aan de Universiteit van Amsterdam en ‘Kunst, Markt en Connaisseurschap’ aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Momenteel is ze Cultureel Programmeur en Community Manager bij Broedplaats Bogotá in Halfweg. In deze broedplaats huren diverse kunstenaars, designers, muzikanten en creatieve ondernemers een werkruimte. Voorheen werkte ze voor Young Collectors Circle, ArtTable Nederland, de Koninklijke Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst (KVVAK) en Veilinggebouw de Zwaan.