De eerste aflevering van V*KTV staat nu online! Kijk hem hier.

V*KTV is de nieuwe webserie van de Kunstenbond die de beroepspraktijk van de beeldend kunstenaars binnenstebuiten keert. In een reeks openhartige diepte interviews geeft een tiental beeldend kunstenaars een kijkje in hun zakelijke keuken. Deze portretten worden begeleid door infographics over de stand van zaken in de sector en tips over hoe je je zaken zou kunnen inrichten. Alles staat in het teken van de balans tussen kunstenaarschap en ondernemerschap.

V*KTV is wat de Kunstenbond betreft broodnodige kost voor (aspirerend) kunstenaars, de mensen die van kunst en/of (aspirerend) kunstenaars houden en de mensen die kunstenaars aan het werk zetten.

Hier vind je meer achtergronden over de webserie.

Abonneer je op dit vimeokanaal om als eerste de melding te krijgen van de nieuwe aflevering.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Kunstenbond

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Kunstenbond is er ook voor jou! beeld: Guda Koster

De Kunstenbond is er ook voor jou!

Of je nu danser, componist, ontwerper, beeldhouwer, lichttechnicus, productieleider, acteur, kunstdocent, muzikant, fotograaf, animator bent of ander werk doet in een culturele organisatie. De Kunstenbond is er voor alle werkenden, zzp en in loondienst, in de culturele en creatieve sector in Nederland.

Met de passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Een eerlijk inkomen, eerlijke afspraken, meer zekerheid en een veilige werkvloer voor alle werkenden, dat klinkt logisch maar is helaas niet de realiteit. Dat moet anders. De Kunstenbond maakt zich hier elke dag weer hard voor.

We springen in de bres voor onze leden, we sluiten collectieve afspraken voor werknemers en staan samen sterk als zzp’ers in de sector. Leden kunnen bij ons terecht met vragen over contracten, werk en inkomen. We bieden korting op verzekeringen en ontwikkelen tools en organiseren bijeenkomsten die aansluiten bij de culturele beroepspraktijk. Word jij ook lid?