Vanaf 1 februari kunnen leden met een volledig of volledig gereduceerd lidmaatschap weer een afspraak maken voor onze belastingservice voor zzp’ers.

Nieuwe consulent: Bas Toscani

Helaas heeft onze consulent Maya Roede afscheid genomen van de Kunstenbond om zich op haar eigen carrière te richten. We danken haar voor haar inzet voor onze leden en wensen haar veel succes in de toekomst. De leden die voorheen door Maya werden geholpen, kunnen nu worden bijgestaan door Bas Toscani.

Bas is lid van de Ledenraad van de Kunstenbond en heeft een eigen belastingadvieskantoor.
De Kunstenbond is erg blij dat hij de taken van Maya op zich wil nemen en samen met onze vertrouwde consulent Alies Schuitema zullen zij de aangifte inkomstenbelasting 2021 voor onze leden gaan verzorgen.

Afspraken maken

Vanaf 1 februari kun je weer zelf online een afspraak inplannen. Houdt er rekening mee dat de afspraak pas definitief is als de betaling via iDEAL binnen is.
De consulten zullen weer als vanouds vanaf 1 maart gaan plaatsvinden op ons kantoor met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen van het RIVM die dan gelden.

Vraag zelf op tijd uitstel aan

Als je afspraak plaatsvindt na 1 mei, vraag dan zelf uitstel aan bij de belastingdienst.
Uitstel aanvragen is eenvoudig te regelen op de website van de Belastingdienst.
Doe dit dan vóór 1 mei 2022.

Uit voorgaande jaren is gebleken dat een aangifte verzorgen in 1 uur vaak niet haalbaar is voor onze consulenten. Daarom is dit jaar besloten om voor een enkel consult een kwartier langer uit te trekken. Dit brengt voor jou geen extra kosten met zich mee. De overige consulten veranderen niet.

Een enkel consult duurt dus nu 1 uur en een kwartier en kost € 150 euro. Kom je met partner (in loondienst), dan zal een consult 1,5 uur duren en € 250 euro kosten. Is je partner ook ZZP’er, dan zal hij/zij een eigen afspraak bij onze consulenten moeten maken.
Kom je voor de eerste keer bij de betreffende consulent, dan zal je afspraak 2 uur in beslag nemen en € 300 euro kosten.

Lees goed de checklist door die bij de bevestigingsmail van je afspraak zit.
Die is anders dan vorig jaar!

Mocht je aangifte te ingewikkeld blijken voor één consult of als je aangeleverde informatie niet volledig of actueel is, kan er door de belastingconsulent een toeslag worden berekend.

 

Zelf aangifte doen?

Aangifte doen als zzp’er is niet eenvoudig. En je staat er niet ineens alleen voor! We vullen onze Belastingservice aan met andere manieren om je aangifte voor elkaar te krijgen.

Met onze handleiding inkomstenbelasting 2021 komen de meeste mensen een heel eind. De handleiding is speciaal geschreven voor makers en creatieve professionals en er wordt aandacht besteed aan het verwerken van noodsteun in de aangifte.
Vanaf 1 februari is de handleiding 2021 te downloaden op onze onze website. Het is te vinden onder het kopje “producten”

Kom je er met de handleiding ook niet uit? Dan proberen we samen de meest gestelde vragen te beantwoorden in een Themacafé dat gepland wordt op woensdag 23 februari. Daar ontvang je later nog bericht over.

Of misschien ben jij geholpen door een gemakkelijk en voordelig boekhoudpakket waar je vanaf nu al je administratie bijhoudt zodat het volgend jaar super eenvoudig is om je aangifte te doen.
Meer informatie vind je hier https://kunstenbond.nl/overzicht/voor-onze-leden/

Mocht je nog vragen hebben of kom je niet in je persoonlijke account? Neem dan contact met ons op via info@kunstenbond.nl of telefonisch via 020 2108050 (ma t/m/ do van 10-13 uur)