Vanaf 1 februari kunnen leden met een volledig of volledig gereduceerd lidmaatschap weer een afspraak maken voor onze belastingservice voor zzp’ers. Leden ontvangen hiervoor per mail een uitnodiging.

Afspraken maken

Vanaf 1 februari 2023 kun je weer zelf online een afspraak inplannen. De afsprakentool is vanaf dan via deze pagina beschikbaar.

Houd er rekening mee dat de afspraak pas definitief is als de betaling via iDEAL binnen is.
De consulten vinden vanaf 1 maart plaats op ons kantoor in Amsterdam.

Vraag zelf op tijd uitstel aan

Als je afspraak plaatsvindt na 1 mei, vraag dan zelf uitstel aan bij de belastingdienst.
Uitstel aanvragen is eenvoudig te regelen op de website van de Belastingdienst.
Doe dit dan vóór 1 mei 2023.

Een enkel consult duurt dus nu 1 uur en een kwartier en kost € 150 euro. Kom je met partner (in loondienst), dan zal een consult 1,5 uur duren en € 250 euro kosten. Is je partner ook ZZP’er, dan zal hij/zij een eigen afspraak bij onze consulenten moeten maken.
Kom je voor de eerste keer bij de betreffende consulent, dan zal je afspraak 2 uur in beslag nemen en € 300 euro kosten.

Lees goed de checklist door die bij de bevestigingsmail van je afspraak zit.

Mocht je aangifte te ingewikkeld blijken voor één consult of als je aangeleverde informatie niet volledig of actueel is, kan er door de belastingconsulent een toeslag worden berekend.

 

Zelf aangifte doen?

Aangifte doen als zzp’er is niet eenvoudig. En je staat er niet ineens alleen voor! We vullen onze Belastingservice aan met andere manieren om je aangifte voor elkaar te krijgen.

Met onze handleiding inkomstenbelasting 2022 komen de meeste mensen een heel eind. De handleiding is speciaal geschreven voor makers en creatieve professionals en er wordt aandacht besteed aan het verwerken van noodsteun in de aangifte.
Vanaf 1 maart is de handleiding 2022 te downloaden op onze onze website. Het is te vinden onder het kopje “producten”

Misschien ben jij geholpen door een gemakkelijk en voordelig boekhoudpakket waar je vanaf nu al je administratie bijhoudt zodat het volgend jaar super eenvoudig is om je aangifte te doen.
Meer informatie vind je hier https://kunstenbond.nl/overzicht/voor-onze-leden/

Mocht je nog vragen hebben of kom je niet in je persoonlijke account? Neem dan contact met ons op via info@kunstenbond.nl of telefonisch via 020 2108050 (ma t/m/ do van 10-13 uur)