Ben je werkzaam in theater en / of dans – op het podium, als technicus, op kantoor – en wil je je inzetten voor de sector op het gebied van werkomstandigheden, beloning, veiligheid en verbinding? Heb je ideeën over hoe het anders kan, beter kan? Meld je dan nu aan als nieuw bestuurslid van de vakgroep Theater en Dans van de Kunstenbond. Denk mee, zet activiteiten in werking en stimuleer anderen om dat ook te doen. Help mee om de sector sterker te maken en je eigen situatie èn die van anderen te verbeteren.

Tijdsinvestering

  • 7 vergaderingen per jaar, van 19.30 – 22.00 uur (planning in overleg).
  • Enkele bijeenkomsten waar aanwezigheid van bestuursleden gewenst is.
  • Eigen initiatieven.

Wij bieden

  • Een vacatievergoeding per vergadering en reiskostenvergoeding

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pepijn ten Kate, belangenbehartiger van de vakgroep (pepijntenkate@kunstenbond.nl), of met één van de bestuursleden (info@kunstenbond.nl)

Aanmelding dmv korte motivatie en cv, voor 30 november 2022, naar pepijntenkate@kunstenbond.nl.

Tijdens de ALV van de vakgroep op 12 december 2022 krijgen kandidaten de mogelijkheid hun motivatie kenbaar te maken en worden de nieuwe bestuursleden gekozen.

Introductietraining voor bestuurders in de Kunsten

Heb je interesse, maar weet je niet zeker of je de juiste vaardigheden hebt? Schrijf je dan in voor de introductie voor bestuurders in de kunsten. Deze training wordt aangeboden aan leden van de Kunstenbond die de ambitie hebben om zich in de toekomst te kandideren voor een vakgroepsbestuur, het verenigingsbestuur of voor de Ledenraad. De training zal worden verzorgd door Kuperus & co (www.kuperusenco.nl) en bestaat uit 2 dagendelen:

  • Maandag 14 november van 14.00 – 18.00 uur
  • Maandag 21 november van 14.00 – 18.00 uur

Je kunt je kosteloos inschrijven. Bij ten minste 6 inschrijvingen gaat de training door. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers. De training zal de komende jaren herhaald worden. Als deze groep vol zit, dan zullen we je op de lijst zetten voor een komende training.

Met deze training krijg je zicht op de processen en ontwikkeling in de vereniging; de verschillende organen in de vereniging en hun rollen; de beleidscyclus; geldstromen en vergaderpraktijk. Een verdere toelichting vind je in deze flyer.

Het volgen van de training is geen garantie op een bestuurslidmaatschap binnen de Kunstenbond, maar geeft je wel de mogelijk jezelf te ontwikkelen, zodat je ook op andere plekken voorbereid bent op bestuursverantwoordelijkheid. Het volgen van de training is daarnaast geen vereiste om in aanmerking te komen voor een bestuursfunctie.

Schrijf je in voor de cursus door een mail te sturen naar info@kunstenbond.nl.