Het dans-paspoort is toe aan een opknapbeurt. Kunstenbond is hier samen met de andere betrokken belangenorganisaties en FIA aan bezig. De update bestaat grotendeels uit een digitale slag en moet er vooral voor zorgen dat de informatie vindbaar en toegankelijk is.  

Waarom een dans-paspoort? 
Dansers werken, meer nog dan de meeste andere artistiekelingen, vaak internationaal. Een reden hiervoor kan zijn dat het niet nodig is de lokale taal vloeiend te spreken om je werk goed te doen. Heel goed en tof natuurlijk. Maar er zitten ook nadelen aan werken in verschillende landen. Want hoe meer landen; hoe meer overheden; belastingstelsels en wetgeving omtrent arbeidsrecht. Oftewel een horizon vol met honderdduizend regels en een ingewikkelde administratie voor de dansers met internationale aspiraties. Om internationale dansers te beschermen tegen contractuele misstanden, belastingnaheffingen en andere narigheden, kwam internationaal collectief FIA enkele gelden met het dans-paspoort. 

Wat je ermee kunt
Met het paspoort kunnen dansers die bij een van de aangesloten belangenorganisaties zijn aangesloten, gratis gebruik maken van de diensten van de aangesloten lokale belangenorganisatie. Dus, stel je gaat als Kunstenbondlid en danser naar het Verenigd Koninkrijk, dan kun je daar gratis gebruik maken van de expertise van Equity.