Op 11 september gingen we als culturele sector massaal de straat op. Het oneerlijke en onvoorspelbare beleid dat de cultuursector structureel buiten de versoepelingen houdt, moet stoppen. De tweede editie van Unmute Us was nog drukker bezocht dan de eerste. Ook deden er dit keer 10 steden mee.

Mensen die werkzaam zijn in de culturele sector zijn het kabinetsbeleid meer dan zat. De Kunstenbond was goed zichtbaar in drie verschillende steden. Maar ook uit andere hoeken van het land kregen we bericht van leden die meeliepen. Uit de vele posts op social media, de boodschappen die we tijdens de demonstratie op de borden konden lezen en de artikelen die verschenen in verschillende media, kunnen we opmaken dat er heel veel professionals zijn opgestaan voor hun sector en hun recht om te werken, door mee te lopen in de diverse stoeten. Een krachtig signaal naar Den Haag: dit is ons werk! Neem ons serieus.

De steun van het publiek was daarbij overweldigend. En terecht, ook zij zijn het meer dan zat dat ze niet samen mogen komen, mogen dansen en zich mogen verwonderen. Deze steun betekent veel voor de mensen die werkzaam zijn in de cultuursector: we staan er niet alleen voor.

Lees hier waar deze demonstraties voor de Kunstenbond over gaan.