De Kunstenbond heeft meegewerkt aan een branchespecifieke protocol voor kunsteducatie in Corona-tijd, met richtlijnen voor zowel individuele lessen als groepslessen en lessen op school.

Les op anderhalve meter afstand: hoe dan?

In lijn met de versoepelingen van de Corona maatregelen omtrent onderwijs werd eerder al duidelijk dat individuele lessen cultuureducatie weer plaats mogen vinden. Dat was in principe heel goed nieuws voor veel Kunstenbondleden, maar hoe daar invulling aan gegeven kon worden was niet erg duidelijk.

Daarnaast bleef het verbod op groepslessen, koorrepetities en andere samenkomsten staan. De huidige situatie duurt tot 20 mei. Daarna is verdere versoepeling mogelijk, mits er protocollen zijn om de richtlijnen van het RIVM te volgen.

De sector had ernstige behoefte aan maatwerk, richtlijnen die specifiek zijn voor de situatie in de kunsteducatie.

Specifiek protocol voor kunsteducatie 

Kunstenbond heeft samen met onder andere Cultuurconnectie en ArboNed het protocol sector cultuur educatie opgesteld met richtlijnen voor kunstdocenten in Corona-tijd. Naast de een-op-eenlessen worden hierin ook groepslessen en cultuur educatie op school meegenomen. Uiteraard volgen deze de richtlijnen van het RIVM. Met de komst van deze protocollen kunnen kunstdocenten weer les gaan geven. Helaas niet gewoon, maar wel op een manier die werkbaar is voor deze specifieke beroepsgroep.

Samen maken we er het beste van!