Op 16 februari willen we met jullie BEELD vieren aan de hand van de baanbrekende resultaten van het onderzoek Waarde van Beeld, Beeld van Waarde. De economische waarde van beeld in Nederland.

Dit onderzoek toont onomwonden aan de politiek, publiek en de rest van de wereld wat wij als beeldsector zelf al wisten, dat dit een sector is waar je niet omheen kan. Deze middag nemen we je mee in de belangrijkste resultaten en wat dit betekent voor de sector in brede zin en voor jou.

Maar beeld heeft natuurlijk niet alleen economische waarde; beeld is verrassend, veelzeggend, waardevol en bovenal… overal!

Wat betekent dit in de praktijk? Hoe heeft beeld impact op de wereld waarin we leven? En hoe zijn makers zelf bezig met deze impact? Met enkele aansprekende makers én hun werk onderzoeken we deze vragen.

Het programma van BEELD is is nog volop in ontwikkeling. Houd deze pagina van de Federatie Beeldrechten in de gaten om op de hoogte te blijven.

Alvast een tipje van de sluier? Rowan Blijd leidt de middag in goede banen, Merel Bem reflecteert op het onderzoek en o.a. Bart Maat, de maker van dé foto van 2021 waardoor politiek Den Haag op zijn grondvesten stond te schudden, zal aanwezig zijn.

Wat? BEELD is

Waar? Pakhuis de Zwijger

Wanneer? Donderdag 16 februari 2023 15.30u (inloop vanaf 15.00u)

Wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan aan via de knop hieronder.