Kunstenbond heeft een standaardbrief gemaakt waarmee zzp’ers bij hun eigen gemeente aan de bel kunnen trekken als er iets niet klopt aan de TOZO procedure.

De tijdelijke overbruggingsregeling zelstandig ondernemers (TOZO) is door de overheid in het leven geholpen om zzp’ers in acute geldnood snel en makkelijk aan een bijstanduitkering te helpen. De regels voor de TOZO lijken helder: soepel, simpel en snel. Toch horen we dat veel zzp’ers er tegenaan lopen dat hun gemeente andere regels hanteert.  Vele gemeentes hanteren een erg lange uitkeringstermijn, of vragen onterecht om bewijsstukken aan te dragen die in dit geval niet nodig zijn.

 

Standaardbrief voor gemeente

Kunstenbond maakte een standaardbrief die je naar het e-mail contact van het TOZO loket in jouw gemeente kunt sturen. Hiermee roep je de gemeente op om haar verantwoordlijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat het loket volgens de landelijk richtlijnen opereert.

In de brief is ruimte voor enkele aanpassingen zoals de naam van je gemeente en het soort probleem waar je tegen aan loopt.