Dinsdagavond 12 september heeft Frits Lambrechts de Roel Oostraprijs uitgereikt aan het meest gastvrije theater in Nederland. De uitreiking vond plaats tijdens het Theaterfestival in de Stadsschouwburg in Amsterdam tijdens de voorstelling van ‘De zes uur show’ van  Frédérique Arnold en Sijtze van der Meer. 

 

Acteurs, dansers en andere podiumdieren van de Kunstenbond, ACT en de Ntb hebben een stem uit kunnen brengen op het meest gastvrije theater. De meeste stemmen waren dit jaar voor het Parktheater. “Je wordt ontvangen door aardige, gastvrije mensen. Handdoeken, shampoo, alles staat klaar. Ook is er voor de artiesten een leuke attentie in de kleedkamers.”

Klaas Seelen die de prijs namens Parktheater in ontvangst nam zegt erg vereerd te zijn met de prijs: “Het is een kroon op ons werk. Afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan de klantvriendelijkheid en gastvrijheid van het theater. Maar echte gastvrijheid zit in de mensen zelf. Onze medewerkers zijn intrinsiek gemotiveerd om onze gasten een welkom gevoel te geven.”

De prijs wordt sinds 2014 jaarlijks toegekend en is vernoemd naar directeur Roel Oostra van Schouwburg De Lawei in Drachten, een legende in de omgang met artiesten die bij hem optraden.

Wij danken de leden van de Kunstenbond, ACT en de NTB voor hun bijdrage aan de verkiezingen! De prijs bestaat uit bronzen beeld van Hermes, “Lichtoetig” gemaakt door beeldend kunstenaar Helga Kock am Brink Hermes is in uitvergrote versie van 3 m te zien in de Engelse tuin, onderdeel van het Kalheupinkpark in Oldenzaal.