Zeg nee tegen diefstal door AI
Kunstmatige intelligentie, kortweg AI, kan alleen bestaan dankzij miljarden werken die van het internet worden geschraapt. Deze werken worden gebruikt om AI mee te voeden en trainen. Daar zit jouw beeld misschien ook tussen. Toch heb je nooit toestemming gegeven voor dat gebruik en ontvang je er ook geen vergoeding voor.

Wij vinden dat het tijd is dat jij op een simpele en snelle manier het gebruik van je werk door AI kunt verbieden. Met Opt Out Now! presenteren we hiervoor een nieuwe standaard.

Wat willen we nog meer met Opt Out Now?
Met Opt Out Now! voeren we actie. Naast het zetten van een nieuwe standaard voor het AI-rechtenvoorbehoud willen we ook een statement maken. We willen met de makers die Opt Out Now! steunen een vuist maken richting beleidsmakers en AI-bedrijven. Het is belangrijk om dit onderwerp op de politieke agenda te krijgen en beeldmakers in dit debat een duidelijke stem te geven.

Sluit je aan
Ben jij beeldmaker en ben jij ook voor bescherming van makers tegen misbruik door AI? Doe dan mee en vul het Opt Out formulier in via onderstaande knop. Het kost je minder dan een minuut tijd, en hoe meer makers er meedoen hoe sterker ons geluid.

De Kunstenbond staat voor eerlijke AI die niet ten koste gaat van makers, maar in dienst staat van hen. Benieuwd wat we daarvoor doen? Via Kunstenbond.nl/ai houden we je op de hoogte.

Word lid!

 

Kunstenbond is dé vakbond voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector.

Of je nou zzp’er bent of in loondienst. Autonoom kunstenaar of dienstverlener. Wij komen voor je op!

  • Wij bieden je juridische hulp.
  • Wij behartigen jouw belangen in de politiek.
  • We springen voor jou in de bres bij werk- en opdrachtgevers.
  • Wij sluiten jouw cao af en jij bepaalt mee.
  • Je kunt bij ons terecht met al je vragen over werk en inkomen.
  • Je krijgt korting op heel veel verzekeringen.
  • Je laat bij ons je contracten screenen.
  • Maak gebruik van onze voorbeeldcontracten, subsidiechecklist, incassobrieven, en veel meer.

Samen staan we sterker!