De FNV is op zoek naar een beeldend kunstenaar die een (bestaand) kunstwerk kan leveren voor de FNV Vakbondsrechtenprijs 2017.

Elke twee jaar reikt de FNV de Febe Elizabeth Velasquez Vakbondsrechtenprijs uit aan een vakbondsleider die zich met persoonlijk risico inzet voor vakbondsrechten. Dit jaar is het weer zo ver en op het FNV-congres van 10/11 mei wordt de prijs weer uitgereikt. Binnenkort zal het FNV bestuur bekend maken aan wie dit keer de prijs overhandigd gaat worden. De hele procedure en voorbereiding loopt via Mondiaal FNV, de stichting binnen de FNV die zich met internationale solidariteit en ondersteuning van vakbonden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika bezig houdt.  

Oproep
Traditioneel levert een kunstenaar die lid is van de FNV het kunstwerk. Het gaat om een beeldje, dat goed mee te nemen is. Meestal is het bestaand werk dat wij geschikt achten voor de persoon die de vakbondsrechtenprijs gaat krijgen. In overleg met de kunstenaar is er budget voor deze prijs beschikbaar. 

Ben jij zelf beeldend kunstenaar of ken je iemand die het leuk zou vinden om een bestaand beeldje te leveren voor deze prijs? Stuur dan voor vrijdag 7 april a.s. een mailtje naar info@kunstenbond.nl o.v.v. FNV vakbondsrechtenprijs.