Amsterdam Dance Event publiceert een onderzoeksrapport over de gevolgen van corona voor de elektronische muziekindustrie. Het verdriet van de wereldwijde elektronische muziek-scene is enorm. De hele nachtcultuur is al maanden voor onbepaalde tijd op slot en deze week, de week dat ADE plaatsvindt, is dat extra tastbaar.

Foto van de ADE website

Elk jaar in de laatste helft van oktober vindt Amsterdam Dance Event plaats. Normaal gesproken is het een bijzonder drukke en bedrijvige week in de hoofdstad, met alle podia, clubs en andere culturele ontmoetingsplaatsen in de stad in het teken van ADE. Ook is het een enorme trekpleister voor de internationale dance-scene. Dit jaar bestaat het festival 25 jaar en we hoeven niet uit te leggen dat het programma er dit jaar behoorlijk anders uit ziet dan men zich bij het jubileum had voorgesteld.

De organisatie van ADE heeft onderzoek gedaan naar de gevolgen van covid op de elektronische muziekindustrie, een industrie die met name op live gebied enorm floreerde voordat corona toesloeg. Er gaat enorm veel verloren.

Je kunt het rapport hiernaast downloaden.