Vanaf dinsdag 19 mei mogen o.a. kunstencentra, muziek- en dansscholen, broedplaatsen, bibliotheken en repetitieruimten de deuren weer openen. Ook mag men in de openlucht weer publiek ontvangen. Eindelijk weer toegang tot cultuureducatie en -beoefening, zij het onder strikte voorwaarden.

Kunst- en cultuurbeoefening binnen toegestaan

Locaties binnen voor kunst- en cultuurbeoefening mogen weer open. Bijvoorbeeld muziekscholen en centra voor de kunsten. Er gelden wel voorwaarden.

  • Voor personen vanaf 18 jaar geldt: individuele beoefening mag. Of in groepsverband met maximaal 2 personen. Dit is exclusief een docent. Bijvoorbeeld: in een ruimte kunnen maximaal 15 tweetallen oefenen of repeteren, exclusief docent.
  • Voor kinderen tot en met 17 jaar geldt: groepslessen en repetities in groepsverband (maximaal 30 personen) zijn toegestaan.
  • In de ruimte mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel.
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn.
  • Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.
  • Binnen moet men een mondkapje dragen, maar deze mag af als dit nodig is om te kunnen oefenen of repeteren.

Kunst en cultuur buiten

Buitenlocaties voor podiumkunsten en filmvertoningen mogen open. Dit zijn bijvoorbeeld openluchttheaters. Ook hier gelden voorwaarden zoals: maximaal 30 personen en 1,5 meter afstand houden. Reservering is verplicht en kan voor maximaal 2 personen. Tenzij het gaat om kinderen of mensen uit eenzelfde huishouden. Een gezondheidscheck is ook verplicht. Voor amateurkunst en cultuurbeoefening geldt op een openbare plaats, zoals in een park of op straat, een maximale groepsgrootte van 30 personen. Let op: eerder was dit uitgezonderd van de maximale groepsgrootte. Alle overige maatregelen, inclusief het zangadvies blijven zoals ze zijn.

Check het meest recente protocol sector cultuureducatie van Cultuurconnectie hier.

Kijk voor meer informatie over de voorgenomen versoepelingen per 19 mei aanstaande op rijksoverheid.nl.

Wanneer de andere subsectoren uit lockdown mogen is nog niet duidelijk, lees hier meer over de willekeur in het openingsbeleid.