Na de cao voor Nederlandse Orkesten en Remplaçanten is ook de cao van Stichting Omroep Muziek met meerderheid van de stemmen aangenomen door de leden van de Kunstenbond/Ntb.

De Kunstenbond is blij te vermelden dat de SOM nu kan overgaan tot het doorvoeren van een salarisverhoging van 3% in oktober. Ook kunnen werkenden die onder deze cao vallen een nabetaling over de maanden januari t/m oktober verwachten die nog volgende maand gestort zal worden.  De eindejaarsuitkering wordt daarnaast structureel verhoogd naar 1500 euro bij een fulltime aanstelling.

Blij dat ook medewerkers bij de Stichting Omroep Muziek hun salaris zien stijgen. Dit is hard nodig om toenemende kosten het hoofd te bieden. En natuurlijk gaan we snel door met gesprekken voor volgend jaar. Loon-en prijscompensatie van het Rijk is hard nodig om orkestleden blijvend voor de orkesten te behouden. ~ Karin Boelhouwer, belangenbehartiger orkesten

Ook wordt verder onderzoek ingesteld naar marktconforme tarieven voor de buitencategorie solo’s voor koorleden, naar de toepassing van artikelen m.b.t. repetitietijden en dienstlijsten, en naar (voorwaarden voor) uitbreiding van deeltijdcontracten bij het koor.

De Kunstenbond en FNV waren op deze onderdelen graag verder gegaan dan de directie. Duidelijk is dat aandacht voor belasting en belastbaarheid, hersteltijd en mogelijkheden voor een goede werk-privébalans zeer belangrijke ingrediënten zijn voor een goed werkklimaat. Wij zullen dit blijven benadrukken in alle vervolggesprekken.

Met de werkgever gaan we snel weer in gesprek over de uitvoering van de geplande afspraken en onderzoeken, net als een cao vanaf 2023. Hierbij staan uiteraard ook de toenemende alledaagse kosten hoog op de agenda.