Beeld: Robert Swart

 

Zowel de ledenraad van de Kunstenbond als het Congres van de Ntb zijn deze week unaniem tot dit besluit gekomen. De Ntb is de grootste belangenorganisatie voor musici, componisten, producenten en deejay’s en neemt veel expertise over de muziekwereld mee. Samen vertegenwoordigen we ruim 8.000 leden en worden we in één klap de grootste vakbond voor creatieven in Nederland.  

Wat levert dit op voor jou als lid?
Een grotere achterban geeft ons meer kracht bij het behartigen van collectieve belangen, bij rechtenorganisaties zoals BUMA en SENA, de politieke lobby en het onderhandelen over cao’s. Maar ook bij het sluiten van betere deals voor jou, bijvoorbeeld met verzekeraars. Door de bundeling van kennis en netwerken kun je als lid nog beter terecht met specifieke vragen over jouw vakgebied. Maar ook met algemene vragen over ondernemerschap, fair practice en wetgeving. En natuurlijk voor juridische ondersteuning als je dit nodig hebt.

Krachten bundelen voor een sterke sector
Samengaan is een belangrijke stap. In een versnipperde creatieve sector kunnen we met gebundelde krachten de uitdaging waar we in de sector voor staan beter aan: een betere (inkomens)positie voor musici, podiumkunstenaars, beeldend kunstenaars, fotografen, docenten, ontwerpers, animatoren, projectleiders, geluids- en licht technici en alle andere creatieve makers en professionals in Nederland. Of je nu werknemer of zzp’er bent of voor een tussenvorm kiest. Samen staan we sterker.

Bekijk hier de meest gestelde vragen over de fusie