Hoe je een deel van je geld terugkrijgt

Als werknemer

Als je in loondienst bent krijg je meestal via je werkgever (een deel van) je vakbondscontributie terug. Jouw werkgever heeft je jaaropgave nodig om dit fiscaal te kunnen verrekenen. Zorg ervoor dat je vóór november je jaaropgave naar je werkgever stuurt.   

Als één van de cao’s van de Kunstenbond op jou van toepassing is, krijg je zeker (een deel van) je contributie terug. En in veel andere gevallen geldt dit ook. Als je het niet zeker weet check het dan even met je leidinggevende.

Als zzp’er   

Als zzp’er kun je je volledige vakbondscontributie als bedrijfskosten jaarlijks aftrekken van je winst. 

Hier vind je de jaaropgave

De jaaropgave staat in je persoonlijke Kunstenbond account.

Zo kom je daar:

Klik hier of rechts bovenin op deze website van de Kunstenbond op log in.

Login met je mailadres dat bij ons bekend is en wachtwoord
Je gaat vervolgens naar het tabblad “mijn facturen” (via het menu bovenin)
Daar vind je de jaaropgave.

Inloggegevens vergeten?

Mocht je het wachtwoord vergeten zijn, volg dan de volgende stappen om je wachtwoord te resetten.

Als je naar de pagina van de Kunstenbond gaat en je mailadres invoert, kun je vervolgens eronder op het vraagteken klikken. Op het moment dat je een melding krijgt dat er een nieuw wachtwoord wordt toegestuurd, moet je de pagina van de kunstenbond sluiten (erg belangrijk) en vervolgens op de gemailde link klikken en dan kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met het secretariaat via info@kunstenbond.nl of bellen met 020 210 80 50

Je persoonlijke Kunstenbondprofiel

De Kunstenbond is er ook voor jou! beeld: Guda Koster

De Kunstenbond is er ook voor jou!

Of je nu danser, componist, ontwerper, beeldhouwer, lichttechnicus, productieleider, acteur, kunstdocent, muzikant, fotograaf, animator bent of ander werk doet in een culturele organisatie. De Kunstenbond is er voor alle werkenden, zzp en in loondienst, in de culturele en creatieve sector in Nederland.

Met de passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Een eerlijk inkomen, eerlijke afspraken, meer zekerheid en een veilige werkvloer voor alle werkenden, dat klinkt logisch maar is helaas niet de realiteit. Dat moet anders. De Kunstenbond maakt zich hier elke dag weer hard voor.

We springen in de bres voor onze leden, we sluiten collectieve afspraken voor werknemers en staan samen sterk als zzp’ers in de sector. Leden kunnen bij ons terecht met vragen over contracten, werk en inkomen. We bieden korting op verzekeringen en ontwikkelen tools en organiseren bijeenkomsten die aansluiten bij de culturele beroepspraktijk. Word jij ook lid?