Er wordt de laatste tijd zowel in de politiek als in de culturele sector veel gesproken over eerlijke inkomens- en werkomstandigheden voor kunstenaars. Dat hebben we mooi bereikt!

Gepraat is een goed begin om verandering in gang te zetten, maar uiteindelijk komt het neer op daden.

Wat jij kunt doen? Kom op 21 januari naar TivoliVredenburg om de minister laten zien dat het anders moet! Een uitgelezen kans om je stem laten horen. 

Eerlijke inkomens- en werkomstandigheden voor kunstenaars, vaak besproken onder de vlag fair practice, zijn belangrijke peilers van de Arbeidsmarktagenda voor culturele en creatieve sector die een jaar geleden werd gepresenteerd. Kunstenbond geeft hoge prioriteit aan en een belangrijk aandeel in het realiseren hiervan.

Ruim een jaar na de presentatie van de Arbeidsmarktagenda is het tijd voor een tussenbalans. Tijdens de Werkconferentie Arbeidsmarktagenda op 21 januari komen politiek, sector, belangenorganisaties en makers bijeen in Utrecht om aan de slag te gaan met concrete plannen om veranderingen in gang te zetten. ‘Naar het nieuwe normaal’ noemen we dat.

Komende tijd zijn er tal van momenten dat het van belang is dat je in dit kader je stem laat horen. Te beginnen op 21 januari, kom en laat met een volle zaal zien de minister zien dat het anders moet en ook anders kan!