Eindelijk is het zover: Upstream Grant is vanaf nu toegankelijk voor popmusici. Het investeringsfonds is bestemd voor popmuzikanten die willen investeren in de volgende stap in hun carrière en ondersteunt innovatieve samenwerkingen tussen popartiesten en beeldmakermakers. Het fonds geldt als een doorbraak in de popmuziek.  

Upstream is gericht op de carrièreontwikkeling van popartiesten en ondersteunt vernieuwende artistieke formats en samenwerkingen binnen de Nederlandse popmuziek. Het fonds is bedoeld voor artiesten die al enige tijd bezig zijn en een stevige basis hebben. Een bijdrage uit Upstream: Music kan worden gebruikt om een sprong te maken naar meer publiek en ook meer inkomsten. Upstream: Music x Design is bstemd voor innovatieven kruisbestuivingen tussen popmuziek, design en technologie. 

We berichtten in de aanloop naar de lancering vaker over dit nieuwe fonds als het ‘investeringsfonds pop’. De ontwikkeling van dit fonds is mede tot stand gekomen door Anita Verheggen, belangenbehartiger pop en jazz bij de Kunstenbond en namens Ntb lid van de Raad van Aangeslotenen van Sena.

 

Upstream is een samenwerking tussen Sena, Fonds Podiumkunsten en Stimuleringsfonds Creatieve industrie.