Als lid van de Internationale Federatie voor Acteursvakbonden (FIA) kreeg de Kunstenbond deze week twee interessante documenten met betrekking tot de Brexit toegespeeld.

 

Het betreft een FAQ-brochure met eenvoudige en simpele antwoorden op tal van praktische vragen wanneer je als podiumkunstenaar naar het Verenigd Koninkrijk gaat.

 

En het betreft een uitgebreidere uitgave van the European Audiovisual Observatory die alle regels in relatie tot de Audiovisuele sector op een rij heeft gezet. Er zit overlap met andere sectoren zoals podiumkunsten. Het gaat immers over uitleg over dezelfde overeenkomst tussen de EU en het VK.

 

Internationaal werken … podiumkunsten en BREXIT. Hoe werkt dat?

 

Kort verblijf in het Verenigd Koninkrijk na de Brexit om een voorstelling te spelen of een concert te geven. Wat zijn de voorwaarden? Hoe werkt het met sociale zekerheid? En vele andere vragen worden kort en simpel beantwoord in deze uitgave.

Internationaal werken … audiovisuele sector en BREXIT. Hoe werkt dat?

 

In deze wat uitgebreidere publicatie (26 pag’s) vind je alles over de regels rondom werken in en handelen met het Verenigd Koninkrijk wanneer het de audiovisuele sector betreft.