Op 1 augustus jl. is het overheidsloket voor loopbaanadvies opengegaan. Deelname is gratis, als je er op tijd bij bent. Ook zzp’ers komen in aanmerking.

Onderdeel van het tweede steunpakket van de overheid is scholing. In dat kader opende de Rijksoverheid het loket voor loopbaanadvies, om mensen die (door corona) hun carriere heroverwegen een kans te geven zich te oriënteren op vervolgstappen en onder professionele begeleiding een ontwikkelplan te maken voor je loopbaan. Ook zzp’ers komen in aanmerking voor de gratis adviesgesprekken.

Op de site kun je lezen hoe het precies in zijn werk gaat. Afhankelijk van jouw eigen situatie kies je zelf een loopbaancoach uit. Die coach kan op haar beurt subsidie krijgen. Lees wel goed alle voorwaarden voordat je eraan begint, zodat je niet alsnog met ongewenste kosten geconfronteerd wordt. Een coach moet bijvoorbeeld wel zijn aangesloten bij het programma. Met Platform ACCT zorgt de Kunstenbond ervoor dat loopbaancoaches die de creatieve en culturele sector goed kennen in het programma terecht komen, zodat onze achterban goed geholpen kan worden.

Kijk voor info op hoewerktnederland.nl en meld je snel aan.