DeWolff won gisteravond in De Melkweg de Gouden Notekraker 2023.
“Niet te missen livesensatie. Mede dankzij de gedrevenheid en passie is DeWolffs’ onversneden mix van Rock ’n Roll en Country Rock zoals die niet zou misstaan in de 70’s, nog steeds actueel.”

Met de Gouden Notenkraker wordt na voordracht en verkiezing door collega’s toegekend aan de artiest/band met de meest bijzondere en invloedrijke live prestaties van het afgelopen seizoen.

De Zilveren Notekraker 2023 ging naar nieuwkomer en smaakmaker Bente.
“Bente weet het publiek en haar collega’s onder meer in te pakken met sterke zang en pakkende teksten.”

De Gouden Notekraker is een initiatief van de Kunstenbond/Ntb, met Sena als sponsor en wordt georganiseerd door productiehuis Dutch Performers House. 

Historie

De Gouden Notekraker is ontstaan in 1974 als de muziekprijs van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond (Ntb). Met de prijs spraken musici van de vakgroep lichte muziek van de Ntb waardering uit voor het werk van collega’s vanwege “bijzondere verdiensten voor de ‘live’ uitgevoerde muziek’ in Nederland. Het onderstrepen van het belang van- en de promotie voor livemuziek was een belangrijke motivatie voor het opzetten van de Gouden Notekraker. Niet alleen omdat optredens werkgelegenheid voor musici opleveren, maar ook omdat het een bron is voor verdere artistieke ontwikkeling. De Gouden Notekrakers werden uitgereikt aan winnaars in meerdere muziekgenres. Onder de winnaars vinden we uiteenlopende namen als DI-RECT, Spinvis, Eefje de Visser, MYBABY, De Staat, Douwe Bob, Caro Emerald, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Golden Earring, Het Goede Doel, Rob de Nijs en Herman van Veen.

Vanaf 2006 heeft Sena zich verbonden aan de prijs en sinds 2015 wordt ook een Zilveren Notekraker uitgereikt. De Zilveren Notekraker is een erkenning van en aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent.

De Gouden Notekraker wordt vanaf 2018 georganiseerd door Dutch Performers House, een stichting van en voor musici, opgericht op initiatief van Sena sectie Uitvoerende Kunstenaars.