Naar aanleiding van de uitzending van BOOS! This is the Voice en de open brief van 29 zangeressen over grensoverschrijdend gedrag in de muzieksector, is door een aantal spelers in de muzieksector de Taskforce GO! opgericht. De taskforce GO! heeft als doel om een veilig werkklimaat te realiseren voor iedereen werkzaam in de Nederlandse muzieksector. Tijdens Eurosonic Noorderslag 2023 wordt de Taskforce GO! gelanceerd.

De Kunstenbond/Ntb is onderdeel van de Taksforce GO!, en ook VCTN heeft een vertegenwoordiger in de taskforce. Verder bestaat de taskforce uit vertegenwoordigers van het Music Managers Forum (MMF), Buma Cultuur NVPI, Bam! Popauteurs, NMUV, VNPF en Warner Music.  De taskforce wordt bijgestaan door Janice Deul (Diversity Rules) expert op het gebied van diversiteit en inclusie.

Tijdens een panel op Eurosonic Noorderslag zullen diverse leden van de taskforce toelichting geven op de aanleiding, de samenwerking met meldpunt Mores Online, het verkennende onderzoek wat gedaan is en de plannen voor 2023. Ook gaan de panelleden in gesprek met de aanwezigen over de vraag wat er moet gebeuren voor een veilige muzieksector.

Het panel vindt plaats op donderdag 19 januari in de Oosterpoort – Back 6 – om 16:30-17:30

Panelleden: Janice Deul (DE&I expert) | Anne de Jong (NVPI en Taskforce GO) | Amber de Vente (Mores Online) | Nahuel Blaton (MMF en Taskforce GO!)

Moderator: Aafke Romeijn (muzikant en schrijver, Taskforce GO!)

Meer info : https://esns.nl/en/conference/panels/een-jaar-na-the-voice-waar-staan-we/

Lees hier een interview met enkele deelnemers van Taskforce Go! uit Muziekwereld #3 van 2022.