Tot voor kort kon je als lid van de Kunstenbond gebruikmaken van korting bij een zorgverzekeraar (PNO). Helaas is collectiviteitskorting op zorgverzekeringen vanaf januari 2023 door de overheid niet meer toegestaan. Dat betekent dus ook dat je geen korting meer krijgt via de Kunstenbond. Waar kun je dan wel opletten bij het maken van een keuze?  

NB: Leden kunnen uiteraard wel nog gebruikmaken van de korting op andere verzekeringen via de Kunstenbond. 

Hierop kun je letten bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering  

Allereerst: als jij ervoor kiest om van zorgverzekering te wisselen, moet je je huidige zorgverzekering voor 31 december opzeggen. Je hebt dan nog tot eind januari 2023 om een nieuw contract aan te gaan.

Prijs 

De premies van de basisverzekeringen ontlopen elkaar niet erg veel meer. De goedkoopste ligt rond de 125 euro per maand en de duurste 156 euro. 

Natura en restitutie  

Binnen deze range aan verzekeringen zijn de zogenaamde natura verzekeringen, die betalen alleen een totale vergoeding als de verzekering een contract heeft met de zorgverlener, zo niet dan betalen ze slechts een deel van de kosten. Sommige verzekeraars hebben met een heel groot deel van de zorgverleners een contract gesloten andere verzekeraars slechts met een beperkt groep, wees daar alert op.  

Naast de natura verzekeringen kennen we de wat duurdere restitutie verzekeringen. Hier geldt dat de rekening (zolang de zorg binnen het basispakket valt) altijd wordt betaald bij het indienen van de nota. Voor deze laatste groep betekent dat de verzekering dikwijls wat duurder is. 

Aanvullende verzekeringen  

Wat er in het basispakket zit, dat bepaalt de overheid. Wat voor jou de beste keuze is, is onder anderen afhankelijk van wat je aanvullend wil verzekeren. Van belang is je te realiseren welke risico’s je denkt te lopen en wat de kosten zijn als je die meeneemt in de aanvullende verzekering. Kijk ook goed naar wat de vergoedingen zijn als je je extra verzekert en of je vrije keuze hebt in de zorgaanbieders. Bij sommige extra verzekeringen kan je alleen terecht bij de door de verzekeraar gecontracteerde zorgverleners. 

Keuzehulp  

De Kunstenbond kan geen voordeel meer aanbieden en doet ook geen aanbeveling. Op diverse vergelijkingssites kun je zien wat de verschillen zijn. Ons advies is om meerdere vergelijkingssites te bezoeken zodat de kans op een juiste keuze groter wordt. Neem hierin vooral ook de eerlijke verzekeringswijzer Scores | Eerlijke Geldwijzer mee, waar je kunt zien of de verzekeraar jouw geld duurzaam belegt.

Korting op andere verzekeringen via de Kunstenbond blijft geldig

De Kunstenbond biedt leden korting op diverse andere verzekeringen. Bijvoorbeeld een instrumentenverzekering, een tentoonstellingsverzekering en gecombineerde WA. Sommigen hiervan zijn helemaal op maat gemaakt en alleen beschikbaar voor leden van de Kunstenbond, op andere verzekeringen krijg je korting.  Hier lees je op welke verzekeringen je als lid van de Kunstenbond flink kunt besparen.

Word ook lid van de Kunstenbond!

Kunstenbond is dé vakbond voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector.

Of je nou zzp’er bent of in loondienst. Autonoom kunstenaar of dienstverlener. Wij komen voor je op!

  • Wij bieden je juridische hulp.
  • Wij behartigen jouw belangen in de politiek.
  • We springen voor jou in de bres bij werk- en opdrachtgevers.
  • Wij sluiten jouw cao af en jij bepaalt mee.
  • Je kunt bij ons terecht met al je vragen over werk en inkomen.
  • Je krijgt korting op heel veel verzekeringen.
  • Je laat bij ons je contracten screenen.
  • Maak gebruik van onze voorbeeldcontracten, subsidiechecklist, incassobrieven, en veel meer.

Samen staan we sterker!

Verzekeringen afsluiten

Als lid van de Kunstenbond krijg je flinke korting op diverse verzekeringen. Het afsluiten van deze verzekering kan via Adviesgroep Van Der Roest.

Tip: je hebt je lidmaatschapsnummer nodig om een verzekering met korting af te sluiten. In je persoonlijke Kunstenbondprofiel vind je jouw lidmaatschapsnummer.

Nog geen lid? Neem contact op met Adviesgroep Van Der Roest om een indicatie te krijgen van de korting die je kunt krijgen bij de verzekeringen die passen bij jouw situatie. Zo kun je een weloverwogen keuze maken om lid worden van de Kunstenbond. Naast de voordelige voorzekeringen kun je dan ook profiteren van de andere voordelen van een Kunstenbondlidmaatschap.