Kunstsector in gesprek over de gevolgen van fair practice.

Met o.a. Daria Bukvić, Dorine Schoon, Jorn Matena, Claudia Doesburg, Marte Boneschansker en Vincent Brons, Guus van der Steen en Stef van S. De komende weken maken we meer van het programma bekend.

 

De Fair Practice Code is ingevoerd als subsidievoorwaarde. Een belangrijke stap in de goede richting als het gaat om solidariteit, diversiteit en structurele onderbetaling van werkenden in de culturele sector. Ook roept de invoering allerlei nieuwe vragen op. Er zijn namelijk niet substantieel meer middelen beschikbaar.

De Kunstenbond brengt de sector bij elkaar om deze uitdaging samen te lijf te gaan. Met een kritische blik kijken we naar de cultuurketen: hoe gaan we als sector met de nieuwe omstandigheden om? Waar liggen welke verantwoordelijkheden? Welk toekomstbeeld streven we na? Wat zijn de gevolgen van fair practice voor de beroepspraktijk van mensen die leven van kunst? Is een eerlijk loon voor iedereen belangrijker dan het individuele streven naar een artistiek bestaan?

De Bondsalon is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden van de Kunstenbond, dé community voor werkenden in de culturele sector.

 

 
Maandag 30 maart 2020 van 12:30 – 18:00
 
  
Het Huis Utrecht – Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht 
 
 
Tickets via Eventbrite