Met trots presenteren we de allereerste digitale editie van Bühne Bisoux <3 Kunstenbond – Utopia: een interview met gamedesigner Eline Muijres.

Deze uitgave is onderdeel van een drieluik dat we in de komende maanden verder ontsluiten. Je kunt de eerste editie hieronder (of hiernaast, afhankelijk van de grootte van je scherm) downloaden.

beeld: Ramona Deckers

Bühne Bisoux is een voorstelling in print, gemaakt door Marte Boneschansker en Vincent Brons. Samen met de Kunstenbond, en dankzij corona, wagen de makers zich voor het eerst aan een digitale uitgave.

Tijdens de geannuleerde Bondsalon zouden Marte en Vincent ons live laten zien hoe hun monozine tot stand komt. In plaats daarvan heeft het duo fotograaf Ramona Deckers meegenomen in het printproces.

beeld: Ramona Deckers
"Het is elke keer weer bijzonder om een editie te maken. Een tastbaar object dat lezers prikkelt om in beweging te komen."

Marte en Vincent maken Bühne Bisoux helemaal zelf: interview, redactie, vormgeving en printen het op de Risoprinter. Voor elke editie interviewen ze één maker die hen inspireert, iemand die ze interessant, spannend of enigmatisch vinden. Naast monozine-makers zijn ze allebei ook theatermaker.

Bühne Bisoux: “Dankzij de samenwerking met de Kunstenbond spreken wij in deze Bühne Bisoux voor het eerst met mensen uit een andere sector dan de onze. Het levert super interessante inkijkjes op in elkaars wereld. De kruisbestuiving die de gesprekken oplevert is inspirerend. Waar de een iets mist, heeft de ander een antwoord. Op zijn eigen manier staat dit drieluik symbool voor de manier waarop we moeten werken aan een duurzame kunstensector: ga met elkaar in gesprek, leer van de ander en ga samen vooruit.”

beeld: Ramona Deckers
"Bühne Bisoux wordt gedrukt op een vintage Risoprinter, een soort semi-automatische zeefdruk."
"Één vel papier gaat meerdere keren door de printer, kleur voor kleur, laag voor laag. Iedere print is daardoor uniek. "

De volgende editie van Utopia, Bühne Bisoux #4.2 verschijnt in februari 2021. Eerst in (zeer beperkte) fysieke oplage, dan voor leden van de Kunstenbond, daarna voor iedereen.

Wij kijken er naar uit!