Binnenkort wordt het nieuwe pakket noodsteun aan de sector verdeeld. Samen moeten we ervoor zorgen dat de rekening van deze crisis niet bij de werkenden in de creatieve en culturele sector blijft liggen. Er moet meer overheidssteun naar creatieve professionals. Wij verzamelen verhalen die de zin van deze directe investering onderstrepen. Doe je mee?

 

Als er niets gebeurt maakt deze crisis de creatieve en culturele sector kapot. Onze sector drijft op zzp’ers en voor veel van hen is het onmogelijk om het nog een hele winter zonder (publieks-) inkomen of financiële steun te rooien.

Wij zijn ervan overtuigd dat investeren in creatieve professionals de keten beter in stand houdt dan de traditionele politieke aanpak die ‘trickle down’ wordt genoemd. Trickle up is het alternatief waarmee de Kunstenbond en de Creatieve Coalitie de sector door de crisis heen willen helpen.

Verzamelpunt

Met jouw hulp willen we de politiek van ons pleidooi overtuigen. Op welke manier kun jij geld gebruiken om aan het werk te blijven terwijl de sector op slot zit? Wat is het belang van de investering in jou als creatieve professional voor de toekomst van de sector?