Heb jij een brief ontvangen over je contributie en of die nog wel passend is voor de situatie waar je in zit? Dan heb je daar misschien wat vragen over. Hieronder tref je de door onze leden meest gestelde vragen aan. Misschien vind je daar je antwoord. Kom je er niet uit? Bel of mail gerust!

1. Waarom heb je deze brief gekregen?
Onze ledenadministratie is niet meer helemaal up-to-date. We willen zorgen dat mensen terecht korting krijgen, want we hanteren namelijk het solidariteitsbeginsel. Dat betekent dat het voor iedereen binnen de sector mogelijk moet zijn om lid te zijn van de Kunstenbond, ongeacht je inkomsten. Dat vinden we belangrijk. Alleen als leden de juiste contributie betalen kunnen wij het solidariteitsbeginsel in stand houden.

2. Wat is de hoogte van een bijstandsuitkering?
De hoogte van een bijstandsuitkering is bijna altijd hetzelfde als het sociaal minimum. Op deze site tref je hierover meer informatie aan.

3. Wat is het minimumloon?
Op deze site lees je alles over het minimumloon.

4. Welke bewijzen kan je aanleveren om aan te geven in welke categorie je zit?
Allereerst hebben we een bewijs nodig van het afgelopen jaar, dus 2016. Ben je fiscaal partner dan geldt het gezamenlijk inkomen. Verder is het afhankelijk van je situatie wat je kunt aanleveren. Ben je in loondienst, zzp’er of heb je een onderneming?

Je kunt kiezen uit de volgende bewijzen:

  • (voorlopige) aangifte Belastingdienst van 2016.
  • Jaarrekening 2016.
  • Bewijs van het hebben van een bijstandsuitkering, WAO, AOW, etc.
  • Jaaropgave.
  • Inschrijfbewijs onderwijsinstelling.

Kom je er toch niet uit, mail ons op: info@kunstenbond.nl

5. Als mijn situatie wijzigt val ik dan onder de nieuwe of oude voorwaarden?
Als je lidmaatschap is ingegaan voor 1 januari 2017 dan val je onder de oude voorwaarden. Dit blijft gelden als je soort lidmaatschap wijzigt. Uiteraard kun je ook kiezen om onder de nieuwe voorwaarden en tarieven te vallen.

6. Waar vind ik op de site de oude en nieuwe voorwaarden en tarieven?
Bekijk onze huidige Algemene Voorwaarden en tarieven op onze site. De oude FNV KIEM tarieven en Algemene Voorwaarden kun je opvragen bij ons secretariaat via info@kunstenbond.nl

7. Per wanneer gaat jouw wijziging in als het gaat om een ander contributietarief?
De wijziging gaat in op de eerste dag van de volgende kalendermaand nadat jij de juiste gegevens hebt aangeleverd.