De wereld is – terecht – in rep en roer over de situatie in Oekraïne. Zoals iedereen maken ook vertegenwoordigers uit de cultuursector zich grote zorgen over de gevolgen van de oorlog voor de inwoners van het land. Om uiting te geven aan deze zorgen en zich solidair te tonen met Oekraïne organiseert de Taskforce Culturele en Creatieve sector in het weekend van 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten. De aangesloten brancheverenigingen, waaronder ook De Kunstenbond, spreken zich tijdens dit weekend uit met de actie 🧡rtforUkraine.

Wij roepen onze zusterorganisaties en culturele instellingen op om hetzelfde te doen. Dit kan op verschillende manieren:

  • Organiseer een benefietbijeenkomst: doneer (een deel van) de opbrengst van een activiteit of bijeenkomst op 4, 5 of 6 mei aan Giro 555. Dit kan een activiteit zijn die al gepland staat, of een nieuwe activiteit die in het teken staat van Oekraïne;
  • Kleur je gebouw in blauw-geel: gebruik blauw-gele belichting om je gevel de kleuren van de Oekraïense vlag te geven;
  • Verspreid de boodschap van 🧡rtforUkraine – bijvoorbeeld door middel van een moment van bezinning voor aanvang van de bijeenkomsten van je organisatie, of communiceer de boodschap via een bord of flyer. Breng je volgers op sociale media op de hoogte onder de hashtag #🧡rtforUkraine
  • Start een eigen actie: culturele en creatieve organisaties worden aangemoedigd om hun eigen acties te bedenken.

Meedoen? Meld je dan aan via de centrale website. Laat je achterban weten dat je meedoet via de hashtag #🧡rtforUkraine.

 

Kijk voor meer informatie over doneren, een overzicht van deelnemende organisaties en beeldmateriaal op h-artforukraine.nl.