Werknemers in de podiumkunsten kunnen met de regeling Loopbaan APK gratis met een loopbaancoach hun carrière onder de loep nemen.

De Kunstenbond heeft de regeling mede-geïnitieerd en uitgewerkt met onder andere brancheverenigingen en Platform ACCT.

hoe sterk sta jij in je werk?

Werken op het podium of achter de schermen is prachtig, veeleisend en hectisch. Het vraagt ook dat je jezelf steeds opnieuw uitvindt, dat je relevant blijft, je ontwikkelt in je vak en dat je aantrekkelijk blijft op de arbeidsmarkt. Iedere loopbaanfase kent daarbij zijn eigen vragen en uitdagingen. Het is belangrijk om zo nu en dan stil te staan bij je professionele ontwikkeling, je wensen en ambities en wat er nodig is om die te realiseren.

Waarom Een APK voor je loopbaan

Of je nu twintig bent of zestig; een algemene periodieke keuring van je loopbaan is aan te raden. Je hoeft geen probleem te hebben in je beroepspraktijk om eens met een loopbaancoach te praten. Het is voor je duurzame inzetbaarheid belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo blijf je bevlogen je werk doen en relevant in je vak. Je bent voorbereid op de uitdagingen die op je pad komen in jouw vak of loopbaanfase, op een arbeidsmarkt die steeds in beweging is. Om jou in je professionele ontwikkeling te ondersteunen, heeft de Kunstenbond de regeling loopbaan APK Cultuur mede-geïnitieerd. 

 

Zo werkt de Loopbaan APK

Als je gebruikmaakt van de loopbaan APK ga je in gesprek met een loopbaancoach die affiniteit heeft met de sector. Een loopbaan APK omvat (meestal) drie gesprekken van ongeveer anderhalf uur. Hierin reflecteer je op jouw ontwikkeling, jouw loopbaanwensen en maak je zo nodig plannen om die wensen te realiseren.

Een dergelijk traject is altijd maatwerk. Er is dus ruimte voor initiatief om de loopbaan APK op de manier te benutten die voor jou het meest waardevol is. Workshops en intervisiebijeenkomsten kunnen ook onderdeel zijn van de loopbaan APK, in plaats van een volledig individueel traject.

Tijdens het startgesprek kijk jij samen met je coach waar jouw behoefte ligt.

Voor wie is de regeling bedoeld?

De loopbaan APK is nu beschikbaar voor werknemers van de orkesten die zijn aangesloten bij de VvNO, werknemers van poppodia en festivals die zijn aangesloten bij VNPF en werknemers van de Nationale Opera en Ballet.

Meer info of direct aanmelden

Voor meer informatie over en aanmelden voor een loopbaan APK ga je naar www.loopbaanapkcultuur.nl

De Kunstenbond zet zich al jaren in voor individuele leden én voor collectieve oplossingen om de arbeidsmarktpositie van werkenden in de culturele en creatieve sector te verbeteren. Ben jij al lid? 

Word ook lid van de Kunstenbond!

Kunstenbond is dé vakbond voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector.

Of je nou zzp’er bent of in loondienst. Autonoom kunstenaar of dienstverlener. Wij komen voor je op!

  • Wij bieden je juridische hulp.
  • Wij behartigen jouw belangen in de politiek.
  • We springen voor jou in de bres bij werk- en opdrachtgevers.
  • Wij sluiten jouw cao af en jij bepaalt mee.
  • Je kunt bij ons terecht met al je vragen over werk en inkomen.
  • Je krijgt korting op heel veel verzekeringen.
  • Je laat bij ons je contracten screenen.
  • Maak gebruik van onze voorbeeldcontracten, subsidiechecklist, incassobrieven, en veel meer.

Samen staan we sterker!