de belastingservice IB 2022 is gesloten

De belastingservice voor aangifte inkomstenbelasting 2022 is gesloten voor nieuwe afspraken.

Het is vanaf februari 2024 weer mogelijk om afspraken in te plannen voor de aangifte over 2023.

 

Zelf aangifte doen met onze handleiding

Natuurlijk kun je als zzp’er prima zelf belastingaangifte doen. Omdat wij weten dat het best ingewikkeld is om je weg te vinden in het online aangiftesysteem van de Belastingdienst laten wij elk jaar een handleiding maken voor onze leden. Er zijn als creatief zzp’er bepaalde zaken waar je extra goed op moet letten. Uiteraard bevat de handleiding inkomstenbelasting 2022 paragrafen over het verwerken van eventuele noodsteun in je aangifte.

Onze belastingconsulent Alies Schuitema heeft speciaal voor Kunstenbondleden een Handleiding Inkomstenbelastingaangifte 2022 gemaakt.

De handleiding voor inkomstenbelastingaangifte 2022 is te downloaden in de online ledenomgeving van de Kunstenbond.

Hier vind je de handleiding. (eerst even inloggen)

Je persoonlijke Kunstenbond profiel

VOORWAARDEN BELASTINGSERVICE IN 2023

De service is beschikbaar voor zzp’ers met een volledig lidmaatschap
De belastingservice van de Kunstenbond is voor zelfstandigen die aangifte inkomstenbelasting doen. Het maakt daarbij niet uit of je jouw volledige inkomen haalt uit je beroepspraktijk of deels uit loondienst. Je partner mag mee, mits die in loondienst is. Je moet wel lid zijn van de Kunstenbond en een volledig lidmaatschap hebben, met of zonder gereduceerd tarief.

Wanneer zijn de consulenten beschikbaar voor afspraken? 
De consulten vinden plaats van maart t/m mei 2023. De beschikbaarheid van de consulenten zie je vanzelf als je een afspraak maakt via onze planner.

De afspraken vinden plaats op het Kunstenbondkantoor in Amsterdam.

Kosten zijn afhankelijk van jouw situatie
Eén consult kost € 150,- (inclusief btw). De totale kosten van de belastingaangifte hangen af van de geschatte tijd die een consulent met jouw aangifte bezig is. Dat wordt gebaseerd op je persoonlijke situatie (alleen of met partner, eerste keer aangifte of al eerder geweest).

Eerder geweest
Heb je vorig jaar. gebruik gemaakt van de belastingservice, kom je alleen én maak je nu een afspraak met dezelfde consulent als vorig jaar? Dan duurt een consult 1uur15minuten en betaal je € 150,- (inclusief btw).

Eerder geweest met partner
Heb je vorig jaar gebruik gemaakt van de belastingservice, kom je met je partner én maak je nu een afspraak met dezelfde consulent als vorig jaar? Dan duurt een consult 1,5 uur en betaal je € 250 euro.  LET OP: Dit geldt alleen als je partner in loondienst is. Voor een partner die zzp’er is moet een aparte afspraak worden gemaakt.

Eerste keer dat je een afspraak maakt
Maak je voor het eerst gebruik van de belastingservice? Ben je vorig jaar niet geweest? Of maak je een afspraak bij een andere consulent dan voorheen? Dan start je met een dubbel consult om je aangifte goed te verwerken. Een afspraak duurt 2 uur en je betaalt € 300 euro.

Aftrekbaar en betaling
Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. De betalingen gaan altijd via iDEAL. Zorg dus dat je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om de betaling te doen bij de hand hebt (random reader of scanner). Zonder betaling geen afspraak!

Word ook lid van de Kunstenbond!

Kunstenbond is dé vakbond voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector.

Of je nou zzp’er bent of in loondienst. Autonoom kunstenaar of dienstverlener. Wij komen voor je op!

  • Wij bieden je juridische hulp.
  • Wij behartigen jouw belangen in de politiek.
  • We springen voor jou in de bres bij werk- en opdrachtgevers.
  • Wij sluiten jouw cao af en jij bepaalt mee.
  • Je kunt bij ons terecht met al je vragen over werk en inkomen.
  • Je krijgt korting op heel veel verzekeringen.
  • Je laat bij ons je contracten screenen.
  • Maak gebruik van onze voorbeeldcontracten, subsidiechecklist, incassobrieven, en veel meer.

Samen staan we sterker!