DE afspraken vinden plaats van maart t/m juni.

Het is niet meer mogelijk om een afspraak te maken voor de belastingservice.

Ben jij van plan een afspraak te maken met onze consulenten? Vraag dan uitstel aan voor je aangifte.

Uitstel aanvragen is eenvoudig op de website van de Belastingdienst.

Zelf aangifte doen met onze handleiding

Natuurlijk kun je als zzp’er prima zelf belastingaangifte doen. Omdat wij weten dat het best ingewikkeld is om je weg te vinden in het online aangiftesysteem van de Belastingdienst laten wij elk jaar een handleiding maken voor onze leden. Er zijn als creatief zzp’er bepaalde zaken waar je extra goed op moet letten. Uiteraard bevat de handleiding inkomstenbelasting 2020 paragrafen over het verwerken van eventuele noodsteun in je aangifte.

Onze belastingconsulent Maya Roede heeft speciaal voor Kunstenbondleden een Handleiding Inkomstenbelastingaangifte 2020 gemaakt.

De handleiding voor inkomstenbelastingaangifte 2020 is in de online ledenomgeving van de Kunstenbond beschikbaar. Log in en download hem hier.


VOORWAARDEN BELASTINGSERVICE IN 2021

De service is beschikbaar voor zzp’ers met een volledig lidmaatschap
De belastingservice van de Kunstenbond is voor zelfstandigen die aangifte inkomstenbelasting doen. Het maakt daarbij niet uit of je jouw volledige inkomen haalt uit je beroepspraktijk of deels uit loondienst. Je partner mag mee, mits die in loondienst is. Je moet wel lid zijn van de Kunstenbond en een volledig lidmaatschap hebben, met of zonder gereduceerd tarief.

Wanneer zijn de consulenten beschikbaar voor afspraken? 
De consulten vinden plaats van april t/m juni 2021. De beschikbaarheid van de consulenten zie je vanzelf als je een afspraak maakt via onze planner.

Het uitgangspunt is om alle afspraken op het Kunstenbondkantoor te laten plaatsvinden.  Met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen van het RIVM. Als in april blijkt dat de afspraken niet op kantoor kunnen plaatsvinden vanwege de Coronamaatregelen, kan er een toeslag worden berekend omdat een digitaal consult arbeidsintensiever is.

Kosten zijn afhankelijk van jouw situatie
Een consult op ons kantoor in Amsterdam kost € 150,- (inclusief btw). De totale kosten van de belastingaangifte hangen af van de geschatte tijd die een consulent met jouw aangifte bezig is. Dat wordt gebaseerd op je persoonlijke situatie (alleen of met partner, eerste keer aangifte of al eerder geweest).

Heb je voorgaande jaren gebruik gemaakt van de belastingservice, kom je alleen én maak je nu een afspraak met dezelfde consulent als voorheen? Dan duurt een consult 1 uur en betaal je € 150,- (inclusief btw).

Heb je voorgaande jaren gebruik gemaakt van de belastingservice, kom je met je partner én maak je nu een afspraak met dezelfde consulent als voorheen? Dan duurt een consult 1,5 uur en betaal je € 250 euro.  LET OP: Dit geldt alleen als je partner in loondienst is. Voor een partner die zzp’er is moet een aparte afspraak worden gemaakt.

Maak je voor het eerst gebruik van de belastingservice? Of maak je een afspraak bij een andere consulent dan voorheen? Dan start je met een dubbel consult om je aangifte goed te verwerken. Een afspraak duurt 2 uur en je betaalt € 300 euro.

Aftrekbaar en betaling
Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. De betalingen gaan altijd via iDEAL. Zorg dus dat je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om de betaling te doen bij de hand hebt (random reader of scanner). Zonder betaling geen afspraak!

Je maakt een afspraak in je persoonlijke Kunstenbond profiel
Zorg ervoor dat je je inloggegevens bij de hand hebt. Je krijgt zelf toegang tot een online kalender.

Kom je er niet uit?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons secretariaat via info@kunstenbond.nl.

Je persoonlijke Kunstenbond profiel