Vanaf 1 februari kan je weer een afspraak maken voor de belastingservice.

Hieronder wordt uitgelegd hoe je een afspraak kunt maken met één van onze consulenten. Heb je toch nog vragen over het maken van een afspraak? Neem dat contact op met info@kunstenbond.nl of telefonisch via 020 2108050 (ma t/m/ do van 10-13 uur).

In februari 2023 is het weer mogelijk om afspraken in te plannen.

 

nieuwe consulent: Bas Toscani

We zijn zeer verheugd te melden dat we een nieuwe consulent voor de Kunstenbondbelastingservice hebben gevonden in Bas Toscani. Bas Toscani is naast belastingadviseur ook freelance trompettist en actief binnen de Kunstenbond als lid van de ledenraad. Hij kent de fiscale kant van de culturele beroepspraktijk dus als geen ander.

Helaas heeft Maya de Roede zich dit jaar terug getrokken als consult van de belastingservice voor leden van de Kunstenbond. Leden die vorig jaar met Maya hun aangifte deden wordt verzocht om dit jaar bij Bas een ‘eerder geweest’ afspraak te maken.

DE afspraken vinden plaats van maart t/m Mei.

Vanaf 1 februari is het weer mogelijk om afspraken te maken voor de aangifte van 2023.

Ben jij van plan een afspraak te maken met onze consulenten?

Vindt je afspraak na 1 mei plaats? Vraag dan zelf uitstel aan bij de Belastingdienst.
Uitstel aanvragen is eenvoudig op de website van de Belastingdienst.

Zelf aangifte doen met onze handleiding

Natuurlijk kun je als zzp’er prima zelf belastingaangifte doen. Omdat wij weten dat het best ingewikkeld is om je weg te vinden in het online aangiftesysteem van de Belastingdienst laten wij elk jaar een handleiding maken voor onze leden. Er zijn als creatief zzp’er bepaalde zaken waar je extra goed op moet letten. Uiteraard bevat de handleiding inkomstenbelasting 2021 paragrafen over het verwerken van eventuele noodsteun in je aangifte.

Onze belastingconsulent Alies Schuitema heeft speciaal voor Kunstenbondleden een Handleiding Inkomstenbelastingaangifte 2021 gemaakt.

De handleiding voor inkomstenbelastingaangifte 2021 zal per 1 februari in de online ledenomgeving van de Kunstenbond beschikbaar zijn. Vanaf die datum kan je inloggen en hier downloaden.

VOORWAARDEN BELASTINGSERVICE IN 2022

De service is beschikbaar voor zzp’ers met een volledig lidmaatschap
De belastingservice van de Kunstenbond is voor zelfstandigen die aangifte inkomstenbelasting doen. Het maakt daarbij niet uit of je jouw volledige inkomen haalt uit je beroepspraktijk of deels uit loondienst. Je partner mag mee, mits die in loondienst is. Je moet wel lid zijn van de Kunstenbond en een volledig lidmaatschap hebben, met of zonder gereduceerd tarief.

Wanneer zijn de consulenten beschikbaar voor afspraken? 
De consulten vinden plaats van maart t/m mei 2022. De beschikbaarheid van de consulenten zie je vanzelf als je een afspraak maakt via onze planner.

Het uitgangspunt is om alle afspraken op het Kunstenbondkantoor te laten plaatsvinden.  Met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen van het RIVM.

Kosten zijn afhankelijk van jouw situatie
Een consult op ons kantoor in Amsterdam kost € 150,- (inclusief btw). De totale kosten van de belastingaangifte hangen af van de geschatte tijd die een consulent met jouw aangifte bezig is. Dat wordt gebaseerd op je persoonlijke situatie (alleen of met partner, eerste keer aangifte of al eerder geweest).

Eerder geweest
Heb je voorgaande jaren gebruik gemaakt van de belastingservice, kom je alleen én maak je nu een afspraak met dezelfde consulent als voorheen? Dan duurt een consult 1uur15minuten en betaal je € 150,- (inclusief btw).

LET OP: Voor de leden die vorig jaar bij Maya de Rode een afspraak hadden, geldt dat ze dit jaar bij Bas Toscani hun eerste afspraak als ‘eerder geweest’ consult mogen boeken.

Eerder geweest met partner
Heb je voorgaande jaren gebruik gemaakt van de belastingservice, kom je met je partner én maak je nu een afspraak met dezelfde consulent als voorheen? Dan duurt een consult 1,5 uur en betaal je € 250 euro.  LET OP: Dit geldt alleen als je partner in loondienst is. Voor een partner die zzp’er is moet een aparte afspraak worden gemaakt.

Eerste keer dat je een afspraak maakt
Maak je voor het eerst gebruik van de belastingservice? Of maak je een afspraak bij een andere consulent dan voorheen? Dan start je met een dubbel consult om je aangifte goed te verwerken. Een afspraak duurt 2 uur en je betaalt € 300 euro.

Aftrekbaar en betaling
Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. De betalingen gaan altijd via iDEAL. Zorg dus dat je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om de betaling te doen bij de hand hebt (random reader of scanner). Zonder betaling geen afspraak!

Je maakt een afspraak in je persoonlijke Kunstenbond profiel
Zorg ervoor dat je je inloggegevens bij de hand hebt. Je krijgt zelf toegang tot een online kalender.
Nadat je de afspraak hebt gemaakt ontvang je een bevestigingsmail met een checklist.
Lees deze goed door voordat je naar de afspraak komt.

Kom je er niet uit?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons secretariaat via info@kunstenbond.nl.

Afspraak maken met Alies Schuitema

Ben je vorige jaar geholpen door Alies en wil je dit jaar weer door haar geholpen worden?

Klik dan hier.

Afspraak maken met Bas Toscani

Ben je vorige jaar geholpen door Maya en wil je dit jaar weer geholpen worden?
Maak dan een afspraak met Bas.

Klik dan hier.

Is dit de eerste keer dat je een afspraak maakt?

Maak een afspraak met Alies Schuitema of Bas Toscani

Klik dan hier

Je persoonlijke Kunstenbond profiel

Je maakt een afspraak in je persoonlijke Kunstenbond profiel
Zorg ervoor dat je je inloggegevens bij de hand hebt. Je krijgt zelf toegang tot een online kalender.
Nadat je de afspraak hebt gemaakt ontvang je een bevestigingsmail met een checklist.
Lees deze goed door voordat je naar de afspraak komt.

Kom je er niet uit?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons secretariaat via info@kunstenbond.nl.